Προσφορές Μωροσέτ - www.moroset.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αττική: 6980344833

________________________

...ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

...ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100€...

Κατηγορίες Προϊόντων

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας καθημερινά !                                       Μεγάλη ποικιλία σε πτυσσόμενα ΛΙΚΝΟ !

Ιδανική Επιλογή Ονόματος για το Παιδί σας

Μια ευχάριστη αλλά και αρκετά δύσκολη απόφαση είναι αυτή της επιλογής του ονόματος ενός παιδιού. Μπορεί να δημιουργήσει έντονο κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι μέχρι τη τελική του επιλογή γιατί και οι δύο γονείς θέλουν να είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση. Οι πιο πολλοί γονείς καταφεύγουν στην πιο εύκολη λύση, δηλαδή να δώσουν το όνομα των γονιών τους. Όμως πολλές φορές δε μπορούν να αποφασίσουν ήρεμα και ήσυχα ούτε γι' αυτό.

Η γκρίνια των παππούδων και από τις δυο μεριές είναι μεγάλη γι' αυτό πολλά ζευγάρια προσπαθούν να παντρέψουν τα ονόματα των γονιών τους σε ένα ώστε να μη μείνει κανένας παραπονεμένος. Πριν από κάποια χρόνια η επιλογή ήταν πολύ πιο εύκολη και δεν έπαιρνε τόσο χρόνο. Αποφάσιζαν να συνεχίσουν τα ονόματα των δικών τους γονιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα ίδια και τα ίδια στις τάξεις των σχολείων χωρίς καμία πρωτοτυπία.

Οι νέοι γονείς έχουν αλλάξει λίγο τα δεδομένα της επιλογής και προτιμούν να είναι πρωτότυποι και ξεχωριστοί. Έτσι επιλέγουν ονόματα που τους αρέσουν χωρίς να δίνουν μεγάλη βάση στη παράδοση, αρχαία ονόματα όπως Ιάσονας, Αλέξανδρος, Αφροδίτη, Ήρα κτλ. Μπορούν να φωνάξουν δυνατά το όνομα που έχουν επιλέξει για να δουν αν ηχεί καλά στα αυτιά τους και αν πραγματικά θέλουν να λέγεται έτσι το παιδί τους.

Το όνομα θα πρέπει να είναι εύκολο για να το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά που θα συναναστρέφεται το καμάρι σας. Πολλές φορές οι γονείς επειδή επιθυμούν ένα διαφορετικό και μοναδικό όνομα για τα παιδιά τους καταφεύγουν σε υπερβολές. Μπορεί τα περίεργα και διαφορετικά ονόματα να είναι ιδιαίτερα όμως πρέπει να σκεφτείτε και οι δύο γονείς ότι το παιδί δεν είναι υποχρεωμένο να διορθώνει κάθε φορά όποιον λέει λάθος το όνομα του. Είναι αρκετά κουραστικό και ιδιαίτερα εκνευριστικό.

Υπάρχει και ένας κανόνας μέσα σε όλα αυτά. Αν το επίθετο σας είναι παράξενο καλό θα είναι να επιλέξετε ένα απλό όνομα και όχι κάτι εντυπωσιακό και το αντίθετο. Ακόμα πρέπει να προσέχετε να μην τελειώνει το όνομα με το ίδιο φωνήεν που αρχίζει το επίθετο. Μια αρκετά καλή πρόταση, από το να μένετε στο σπίτι και να σπάτε το κεφάλι σας, μέχρι να βρείτε το κατάλληλο όνομα, είναι να πηγαίνετε σε χώρους που υπάρχουν πολλά παιδιά και να ακούσετε πολλά ονόματα που μπορεί να σας αρέσουν κι έτσι να καταλήξετε πιο εύκολα στην τελική επιλογή.

Γράψτε σε ένα χαρτί τα υποψήφια ονόματα και μην αποφασίσετε ποιο θέλετε αν είστε έγκυος εκείνη τη περίοδο. Είναι πολύ πιθανό όταν γεννηθεί με το καλό το παιδάκι σας να αλλάξετε γνώμη όταν το δείτε και να του δώσετε εντελώς διαφορετικό όνομα απ’ αυτό που είχατε σκεφτεί. Τα συναισθήματα μετά τη γέννα αλλάζουν και η έμπνευση σίγουρα θα είναι πιο καλή και πιο μεγάλη. Τέλος για εκείνους που είναι πολύ θρήσκοι υπάρχει και μια άλλα επιλογή. Αν το μωρό σας γεννηθεί ανήμερα του εορτασμού ενός Αγίου μπορείτε να του χαρίστε το όνομα του. Οι περισσότεροι γονείς το κάνουν αυτό ύστερα από μια δύσκολη γέννα και αποδίδουν έτσι τιμή στον Άγιο που γεννήθηκε ανήμερα του εορτασμού του το μωρό τους. Σε αυτή τη περίπτωση το μωρό θα έχει και γενέθλια και γιορτή μαζί.

Επιλέγοντας ένα όνομα για το μωρό σας παίζετε σημαντικό ρόλο στην ζωή του γιατί θα είναι αυτό που θα το συντροφεύει μέχρι το τέλος της ζωής του. Έτσι θα πρέπει να είναι ένα όνομα όπου το παιδί σας, αλλά και εσείς, θα αγαπάτε και θα σας κάνει περήφανους. Σαν γονείς είναι ευθύνη σας η επιλογή του κατάλληλου ονόματος το οποίο θα πρέπει να αντιπροσωπεύει εσάς και το αγγελούδι σας. Επιστρατεύστε λοιπόν το ταλέντο σας και την δημιουργική σας σκέψη.

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Επιμέλεια άρθρου: Αναγνωστοπούλου Εβιλένια

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για
Χρήσιμα Νέα και Προσφορές !Receive HTML?