Προσφορές Μωροσέτ - www.moroset.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αττική: 6980344833

________________________

...ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

...ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100€...

Κατηγορίες Προϊόντων

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας καθημερινά !                                       Μεγάλη ποικιλία σε πτυσσόμενα ΛΙΚΝΟ !

Ο νεογέννητος εισβολέας

Το νεογέννητο που εισβάλλει κυριολεκτικά στη ζωή του ζευγαριού, μπορεί να είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης της σχέσης ή η αφορμή για χωρισμό. Αν το ζευγάρι είναι έτοιμο θα πραγματοποιηθεί μια θετική μετάβαση από το ζευγάρι στην οικογένεια. Αντίθετα, αν το ζευγάρι δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα, η μετάβαση αυτή μπορεί να βιωθεί ως τραυματική εμπειρία. Συχνά παρατηρείται συρρίκνωση  του συζυγικού ρόλου με τάση εξαφάνισης.

Είναι γεγονός ότι από την στιγμή που περνάμε από την δυάδα στην τριάδα κάποιες αλλαγές συμβαίνουν αναπόφευκτα. Οι προκλήσεις, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την έλευση του μωρού είναι απαιτητικές και ενδέχεται να δοκιμάσουν τις αντοχές του ζευγαριού. Τότε θα πρέπει οι σύζυγοι να είναι προετοιμασμένοι για ένα διάστημα έντασης μέχρι να προγραμματίσουν την καθημερινότητά.

Οι πρώτες αλλαγές παρατηρούνται στο χώρο του σπιτιού, που θα υποστεί μεταποιήσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες του παιδιού. Φυσικά και ο τρόπος ζωής μέσα στο σπίτι αλλάζει. Σταματά το κάπνισμα στο σπίτι και οι  κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται στο ελάχιστο. Και Το ζευγάρι καλείται να μοιραστεί τις νέες του υποχρεώσεις. Αν δεν το κάνει με πνεύμα συνεργασίας, πολύ σύντομα προμηνύονται παράπονα και δυσαρέσκειες. Αυτό προκύπτει αφού η φροντίδα ενός μωρού είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ο φόρτος των υποχρεώσεων θα κάνει τον κάθε γονιό να πιστεύει ότι προσφέρει περισσότερα. Και οι δύο προσπαθούν, ωστόσο οι ατελείωτες δουλειές τους απογοητεύουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός σ’ ένα φαύλο κύκλο αλληλοκατηγοριών είναι η ανοιχτή συζήτηση για κάθε πρόβλημα και ο καταμερισμός των εργασιών από κοινού. Σίγουρο είναι αφενός ότι και οι δύο θα πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες εις βάρος του προσωπικού χρόνου και αφετέρου ότι θα είναι χρήσιμη και η βοήθεια κι άλλων.

Ένα συχνό πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια είναι οι γονείς τους και η επιθυμία να συμμετέχουν στο μεγάλωμα του μωρού. Ο καλύτερος τρόπος για να προληφθεί η εμφάνιση διαφωνιών και προβλημάτων είναι να προετοιμαστεί από νωρίς το έδαφος και να ξεκαθαριστούν τα όρια της παρέμβασης που είστε έτοιμοι να δεχτείτε. Αν αντιληφθούν ότι το ζευγάρι είναι ένα κοινό μέτωπ,ο οι γονείς θα κατανοήσουν την ανάγκη του να προφυλαχθεί ο προσωπικός χώρος.

Τέλος, σημαντικές είναι οι αλλαγές και στον προσωπικό χρόνο της νέας μανούλας, η οποία εκστασιασμένη από τα συναισθήματα πληρότητας του νέου της ρόλου, συχνά εγκλωβίζεται σε αυτόν, ξεχνώντας τους υπόλοιπους. Η καλύτερη πρόληψη είναι  ο τονισμός και των υπόλοιπων ρόλων της ζωής της μητέρας. Εκτός από μανούλα είναι και κόρη κάποιας οικογένειας από την οποία μπορεί να βρει φροντίδα, είναι και σύζυγος και μπορεί να ζητήσει κατανόηση στο καινούργιο ρόλο του γονιού, είναι βέβαια και φίλη κάποιων ανθρώπων που την αγαπούν και ευχαρίστως θα της σταθούν. Ο πρώτος ρόλος προς δοκιμασία είναι αυτός της συζύγου. Η εμπειρία του τοκετού, η έλλειψη ύπνου, η κούραση, είναι αρκετά για να μειώσουν την ερωτική διάθεση της νέας μητέρας. Επιπλέον, το ενδιαφέρον της μητέρας για το μωρό και η συναισθηματική ένταση, κάνουν τον πατέρα να αισθάνεται ανεπιθύμητος. Η μόνη λύση, που θα διαβεβαιώσει στον πατέρα ότι παραμένει σημαντικός για τη μητέρα και ότι ακόμη τον αγαπά, είναι μια ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα τους. Ο πατέρας πρέπει να εκφράσει αυτές του τις ανησυχίες, αφού είναι προτιμότερο αυτά τα προβλήματα να εκφράζονται παρά να υποβόσκουν. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι η νέα μητέρα θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να αισθανθεί και πάλι την ανάγκη για ερωτικές επαφές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθεί όλες τις στιγμές οικειότητας.

Η νέα μητέρα κοιμάται και ηρεμεί όταν το βρέφος το επιτρέπει και γενικότερα έχει ως προτεραιότητα της ανάγκες του μωρού. Αυτή την πραγματικότητα πρέπει το ζευγάρι από κοινού να αποδεχθεί και να οργανωθεί με το καλύτερο τρόπο, ενεργοποιώντας π.χ. παππούδες, νταντάδες έτσι ώστε και οι ανάγκες του μωρού να ικανοποιούνται και η μητέρα να ξεκουράζεται αλλά και το ζευγάρι να έχει τον απαραίτητο χρόνο να μένει μόνο του.

Επιμέλεια: Ασημίνα Μετρίδου

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για
Χρήσιμα Νέα και Προσφορές !Receive HTML?