Προσφορές Μωροσέτ - www.moroset.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αττική: 6980344833

________________________

...ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

...ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100€...

Κατηγορίες Προϊόντων

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας καθημερινά !                                       Μεγάλη ποικιλία σε πτυσσόμενα ΛΙΚΝΟ !

Παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία είναι μια ασθένεια η οποία συναντάται πολύ συχνά και που αυξάνεται ανησυχητικά και με ραγδαίους ρυθμούς στις δυτικές χώρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 2030 στην Αμερική το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών θα αγγίζει το 100%. Όμως και στην Ελλάδα τα στατιστικά δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Πρόκειται για ένα κοινωνικό αλλά και ιατρικό πρόβλημα που ανησυχεί τους γονείς αλλά και την επιστημονική κοινότητα, η οποία ερευνά τα αίτια αυτής της “νόσου”, θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ βλαβερές για την υγεία των παιδιών.

Η καθημερινότητα και οι συνθήκες διαβίωσης άλλαξαν πολύ τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η δομή και οι συνήθειες της οικογένειας να αλλάζουν όχι προς το καλύτερο. Οι γονείς εργάζονται παραπάνω ώρες και ζουν με το άγχος να προλάβουν να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν στα παιδιά τους. Τις περισσότερες φορές επιτρέπουν στα παιδιά να τρέφονται με βλαβερές αλλά πάντα νόστιμες τροφές. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν, οι γονείς των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών είναι και οι ίδιοι σημαντικά βαρύτεροι από τους γονείς αδύνατων παιδιών. Επίσης, αποδεικνύεται πως οι γονείς δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν πότε το παιδί τους είναι υπέρβαρο ή τουλάχιστον έχει ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού βάρους. Γεγονός αποτελεί πως η παιδική παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί ως μια απειλητική επιδημία, την στιγμή που το 80% των γονέων είναι αδιάφοροι για το θέμα αυτό. Η αδιαφορία αυτή οφείλεται φυσικά στην έλλειψη ενημέρωσης.

Τα παιδιά από μόνα τους δεν είναι σε θέση να επιλέξουν ποιο φαγητό είναι πιο υγιεινό για αυτά και φυσικά τα περισσότερα έχουν συνδέσει το υγιεινό με κάτι δυσάρεστο στην γεύση. Επίσης, δεν μπορούν να κατανοήσουν τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία τους. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι πρέπει να επέμβουν οι γονείς και να τα καθοδηγήσουν. Οι γονείς θα πρέπει να οργανώνουν δραστηριότητες με τα παιδιά τους, όπως βόλτες, εκδρομές, ποδηλασία, κολύμπι, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να αθλούνται και να είναι δραστήρια. Επιπλέον, θεωρείται επιτακτική ανάγκη να μαγειρεύουν όσο πιο πολύ μπορούν  και να προσπαθούν να οργανώνουν οικογενειακά γεύματα όσο συχνότερα είναι δυνατόν, για να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται με φαγητά νόστιμα και εξίσου υγιεινά.

Φυσικά το βάρος αυτής της ευθύνης πέφτει ως επί το πλείστον στην μητέρες. Ωστόσο, με βάση τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας πρέπει και οι δυο γονείς να δουλεύουν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες μητέρες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα αυτά. Με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει μόνο το 30% των γυναικών σταματάνε την δουλεία μετά την γέννα, οι υπόλοιπες συνεχίζουν να δουλέυουν. Έτσι το πρόβλημα συνεχίζεται, οι μητέρες νιώθουν ενοχές που λείπουν από το σπίτι πολλές ώρες και δεν μπορούν να αρνηθούν στα παιδιά τους τις λιχουδιές που αγαπάνε και ζητάνε επίμονα. Η έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δείχνει πως 1 στα 4 ελληνόπουλα είναι παχύσαρκο, πράγμα ανησυχητικό.

Το μόνο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της «επιδημίας» είναι η σωστή ενημέρωση των γονέων και η εκπαίδευσή τους από ειδικούς όσον αφορά τα σωστά γεύματα και τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μαζί με τα παιδιά τους.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Παπαδοπούλου

 

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για
Χρήσιμα Νέα και Προσφορές !Receive HTML?